Gel en el parabrisa

Amb l’arribada del mal temps, boires, pluges o nevades, és molt important tenir el parabrisa i les escombretes en bon estat. Uns eixugaparabrises deteriorats provoquen franges o superfícies vetllades en el camp de visió en accionar-los, amb risc per a la seguretat viària. Es recomana substituir-los com a mínim una vegada a l’any.

Empleni el dipòsit de líquid de l’eixugaparabrisa amb un producte específic que contingui anticongelant. A l’hivern l’aigua, o aigua amb sabó es pot congelar, la qual cosa podria congelar els maguitos i obstruir els polvoritzadors a baixes temperatures.

 • EVITAR QUE ES FORMI GEL EN EL PARABRISA

Existeixen molts trucs casolans, més o menys eficaços, especialment si el seu cotxe passa les nits a la intempèrie, com fregar el cristall amb una patata pelada, ruixar-lo amb una mescla d’aigua i vinagre, etc. El més pràctic, senzill i net, és cobrir la lluna amb un cartó o manta. D’aquesta manera, evitarem que es formi gel i que les escombretes de l’eixugaparabrisa es quedin pegades al cristall.

 • ELIMINAR EL GEL DE MANERA EFICAÇ

Molts conductors arrenquen el cotxe amb gel en el parabrisa, esperant que la calefacció i els eixugaparabrises facin el seu efecte. Mentrestant, recorren molts metres amb poca visibilitat provocant una situació de perill. Descongelar el parabrisa amb aigua molt calenta o amb l’aire de la calefacció a temperatura elevada pot danyar-lo seriosament pel canvi brusc de temperatura, provocant el seu trencament.

Recomanacions per a llevar el gel de manera efectiva:

 • Usar un producte descongelador.
 • Ruixar el parabrisa amb alcohol: l’alcohol té un punt de congelació inferior a l’aigua. Si la capa de gel no és molt gruixuda, és una bona solució; en cas contrari caldrà utilitzar una rasqueta per a eliminar el gel.
 • Gratar el gel que s’ha adherit al cristall: l’ideal és fer-ho amb una rasqueta de plàstic, però en el cas de no tenir-la, també es pot utilitzar una targeta o un carnet de plàstic. No ha d’utilitzar instruments metàl·lics ni de materials que puguin esgarrapar el cristall.
 • Accioni l’eixugaparabrisa: podrà utilitzar l’eixugaparabrisa i els dosificadors de líquid per a deixar la lluna perfectament neta després d’haver eliminat el gel i enlairat les escombretes del cristall.
 • No oblidi retirar també el gel dels fars: en cotxes amb fars halògens hauria de bastar amb encendre les llums durant un temps. Però les modernes tecnologies d’il·luminació o els halògens amb un disseny que separen molt la paràbola del cristall protector, requereixen que retirem el gel a mà.
 • EL QUE MAI HA DE FER
  • Accionar els eixugaparabrises i tirar aigua. L’aigua empitjorarà la situació i les escombretes de l’eixugaparabrisa és molt probable que estiguin pegades pel gel, així que podem espatllar-les i també el motor de l’eixugaparabrisa.
  • Tirar aigua calenta. El canvi brusc de temperatura podria trencar el cristall.
  • Tirar sal. La sal evita la congelació, però no descongela; a més, pot esgarrapar el cristall i corroeix la xapa.
Artículos relacionados

No se encontraron resultados

La página solicitada no pudo encontrarse. Trate de perfeccionar su búsqueda o utilice la navegación para localizar la entrada.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *